houten Stempels

Creations Unlimited staat niet alleen voor creativiteit en unieke ontwerpen, maar ook voor de kwaliteit en de duurzaamheid van de stempels. Onze stempels hebben een mooie, rustieke uitstraling, maar dat is niet alles.

Elk blokje is gemaakt van FSC hardhout en wordt op maat gezaagd. Dit gebeurt in de houtwerkplaats door de dak- en thuislozen van een lokale stichting in Rotterdam. Dit zijn enthousiaste mensen die graag een nieuwe start willen maken in onze maatschappij. Door een stempel bij Creations Unlimited te bestellen, help jij  deze mensen op weg naar een beter en stabieler leven.

Alle andere werkzaamheden verricht ik zelf. Ik maak de afdruk zelf en vervolgens de complete stempel. Elke stempel is voorzien van een eigen afdruk boven op het houten blokje. Dit maakt de stempel gebruiksvriendelijk en zorgt ervoor dat u weet hoe de afdruk geplaatst of gecentreerd moet worden.

Hoe gebruik je de stempels?

Voor het beste resultaat:

1. houd de stempel in de hand met de afdruk naar boven;

2. tamponneer de inkt meerdere keren gelijkmatig op de stempel, niet anders om;

3. druk de stempel gelijkmatig en geleidelijk op papier (of ander materiaal). Doe dit niet te hard, te hard drukken kan resulteren in uitgelopen inkt.

 

Hoe maak je en houd je de stempel schoon?

Als je kwaliteitsinkt gebruikt hoef je niet de stempel te wassen. Je kan de restjes inkt afstempelen op een stuk papier. Bewaar je stempel op een schone en droge plek. Mocht je onverhoopt te veel inkt op je stempel krijgen, was de stempel voorzichtig met water en afwasmiddel, eventueel m.b.v. een borsteltje.

 

Eerder gemaakte stempels: